Glycerintvålens egenskaper

Glycerintvålar har många fördelar mot konventionella butikstvålar. Dels krävs ett minimum, eller inga, syntetiska ämnen och de innehåller som oftast helt naturliga ingredienser.

Detta gör glycerintvålar särskilt lämpade för människor med känslig hy, eftersom flera av de starka syntetiska ämnen som finns i konventionella tvålar kan irritera och torkar ut huden.

Glycerinet är återfuktande. Det binder fukt till huden och tillför därmed ytterligare fukt till huden i flera timmar efter användning. Skillnaden mot vanliga butikstvålar, som torkar ut, är markant!

Glycerin finns egentligen i alla tvålar från början. Det är det ämne som bildas när tvål tillverkas från grunden. Men de större tvåltillverkarna på marknaden tar bort glycerinet från sina tvålar under produktionen för att istället använda det i lotioner och återfuktande hudvårdsprodukter. (Är man cynisk kan man tänka att de först säljer en produkt som tokar ut -tvål utan glycerin, för att sedan sälja en produkt som återfuktar – lotion med glycerinet som egentligen borde varit i tvålen från första början, så man inte behövde lotionen…).

Glycerintvål löddrar något mindre än vanlig butikstvål eller flytande tvålar eftersom den inte har de tillsatser för att skapa extra lödder.